Barion Pixel

A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

Rendben
Menü

38. A kertépítés után..., kerthasználat | Dísznövény blog

Majercsik László kertépítészmérnök
2023. 12. 04. 14:34:00
38. A kertépítés után..., kerthasználat | Dísznövény blog

Egy díszkert kialakulásának, létrejöttének talán az első lépése az az elhatározás, hogy legyen díszkert.

KertrészletképAmennyiben igazán szép, és használható díszkert a cél, akkor következik a díszkert megtervezése, majd a díszkert kivitelezése, vagyis a kertépítés. Természetesen egy frissen elkészült díszkert, amennyiben lelkiismeretes kivitelezés történt, már a megépülése után is lehet lenyűgöző, ám azt sokan tapasztalják ezek után, hogy kész még nincs.


A kertépítés után következik a kert élete, amely legrövidebb idő is tizenöt év, ez a kialakulás időszaka, mégpedig a dísznövények, ezen belül is a díszfák fejlődése, mialatt már felnőtt korba lépnek. Ez alatt a tizenöt év alatt, amíg a dísznövények elnyerik méltóságukat, nagyon sok olyan történik, aminek révén a kerttulajdonos a saját képére formálja, a még megszületőben lévő díszkertet. Azért írom, hogy megszületőben lévő, mert a díszkert megépítése, lényegében még csak a nulladik, kezdő állapot. A startvonal, amikor létrejön. A következő szakasz az, amikor a tulajdonos a saját képére formálja, miáltal a díszkert lényegében elnyeri képét. Ekkor, a tulajdonos már érezheti a kert ízét, zamatát, egyéniségét, jellegét, igazi szépségét, varázsát, amit mind ő, a jelenlétével és persze az odafigyelésével teremtett meg évek alatt. Még akkor is így van ez, ha csak az ízlését, és igényességét adta hozzá a kertformálás műveletéhez és magát a műveleteket esetleg egy képzett kertépítő vagy kertész végezte.

Amiben mi, a Dísznövény Webáruház részéről segítséget tudunk nyújtani ehhez a folyamathoz, az lényegében a kert díszkerté alakításának, egyéniségének elnyerése. Ahogy már itt elhangzott, a díszkert élete, kialakulása hosszú folyamat. Díszítése, kényelmének kialakítása pedig mindennap igényel odafigyelést, ami lényegében örömszerző tevékenység, mivel a  kertjével tevékenykedő ember együtt teljesedik ki díszkertjével, miközben a díszkert az otthonának részévé válik. Tulajdonképpen, ezáltal válik lakóterének részévé. Erre a bevezetőképünk is egy nagyon jó példa, és íme egy másik:

Lakás és kert kép


A díszkert lényegi átminősüléséhez sokszor apróságok elégségesek. Miniatűr változások is átlényegíthetik a környezetet, a környezet hangulatát, a környezet vonzerejét. A környezet itt minden esetben a díszkertet jelenti, amely esetében a törekvés a kültér ridegségét a bensőség melegségével telíteni. Webáruházunk termékválasztékának, a környezet-formálást segítő választéka a következő linken érhető el, válogasson kedvére és ízlésének megfelelően használja díszkertjének otthonossá tételéhez termékeinket:


DÍSZKERTI DIZÁJN ÉS PRAKTIKUM TERMÉKVÁLASZTÉKA


Tartalomhoz tartozó címkék: kertépítés kertgondozás

Keresés