Barion Pixel

A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

Rendben
Menü

Szárazságtűrést növelő program | Everris különleges műtrágyáival

Szárazságtűrést növelő program | Everris különleges műtrágyáival

Aszály képAszályos időszakban megfelelő tápanyagellátással növelhető a fű ellenálló képessége a forró, száraz nyári időjárással szemben.

Amikor az időjárás fokozottan megviseli a díszgyepet, az sajnos támogatás, segítség nélkül beadja a kulcsot. A környezeti stressz hatására sokszor még megnövelt vízkijuttatás ellenére is bekövetkezhet ilyen. Ennek orvoslására bemutatjuk, hogyan készítse fel a gyepet mindez elviselésére!


 

A tapasztalatunk az, hogy az ősgyepeket leszámítva minden gyepfelület gondoskodást igényel, ami a nyári aszályos időszakra még inkább igaz! Az Everris cég ennek megfelelve kidolgozta programját valamint a megfelelő műtrágya típust , ami alkalmas az időjárás részéről jelentkező stressz hatás kezelésére:

Landscaper Pro logó szárazságtűrést növelő program ►

Az életünk és kerthasználati szokásaink meghatározottak az éghajlatunk és az időjárási viszonyok által. Ebből teljesen természetes módon következik, hogy a díszgyepek nyári időszakban szenvedik el a legaktívabb igénybevételt. Ezen belül is a napfényes, száraz időszakokban, vagy napszakokban. Persze a gyep ilyenkor kíméletet kérne, hát azt ilyenkor részünkről ne várjon! Ezért inkább készítsük fel, és tápláljuk extra módon, valamint növeljük meg az ellenálló képességét.

Program táblázatErre szolgál az Everris Rövid hatástartamú Gyepfenntartó (Landscaper Pro Maintenance) műtrágyája, mely viszonylag rövid idő alatt, megnövelt hatékonysággal adja le a tápanyagát. A fű ennek hatására kiegyenlítetten növekszik és egészségesen fejlődik. Tehát ez a gyepműtrágya viszonylag gyorsan 2-3 hónap alatt leadja táp- és hatóanyagait, ezért a kora tavasszal, március elején ajánlott kijuttatást betartva, május végére hatása szűnőben van. Ekkor következik a speciális gyepműtrágya kiszórása, mely a stressz hatások elviselésére készíti fel a gyepfelületet, így válik alkalmassá a sportos használat és az aszályos időszak együttes terhelésének elviselésére.

Ez pedig az Everris Kondicionáló gyepműtrágya (Landscaper Pro Stress Control), mely az időjárási viszonyok maximális tűrésére és a tápanyagok tökéletes hasznosítására készíti fel a gyepet. Ezzel a kezeléssel a díszgyep remek állapotban képes érkezni a szezon végéhez, amikor javasolt az Everris Őszi-téli Gyepfelkészítő (Landscaper Pro Pre-Winter) műtrágya használata, amivel a gyepet felkészíthetjük a tél viszontagságainak átvészelésére és a tavaszi gyors növekedés beindítására.


Egyetlen fontos feladatunk adódik a műveletek elvégzése kapcsán, és ez az egyenletes m2-enként meghatározott mennyiség lehetőség szerint minél pontosabb kijuttatása. Ehhez a Dísznövény Webáruházban jelenleg 2 eszköz áll rendelkezésre, mindkettő meg is vásárolható, és a cél érdekében ajánlott valamelyik beszerzése:

Everris Easy Green repítőtárcsás műtrágyaszóró

beállítási útmutatóját itt mellékeljük:

Easy Green táblázat

Rendelkezésre áll még egy kézi változat, mely a pontosság és kényelem tekintetében nem versenyezhet az előző eszközzel, árban viszont igen:

Everris Handy Green II kézi műtrágyaszóró

Handy Green II kézi műtrágyaszóró

A gyártóról tájékozódhat, ha a cég nevére kattint EVERRIS


» Tehet észrevételt, megjegyzést, valamint kérdezhet a témával kapcsolatban:

Tartalomhoz tartozó címkék: kertgondozás

Keresés