Barion Pixel

A Dísznövény Webáruház cookie-kat használ, annak biztosítására, hogy a használata kifogástalan legyen, és a legjobb élményt nyújtsuk Önnek webáruházunkban.
Bővebb tájékoztatást adatkezelésünkről itt talál: Adatvédelmi nyilatkozatunk
(A beállításokat bármikor módosíthatja a képernyő bal sarkában megjelenő fogaskerékre kattintva!)

Rendben
Menü

6. A dísznövényeknek van érzelmi oldala - Dísznövény blog

Majercsik László kertépítészmérnök
6. A dísznövényeknek van érzelmi oldala - Dísznövény blog

Színes sövény képA dísznövények az emberi élet szoros részét képezik.

A mindennapi érzelmi hangulatra is hatással vannak, és a közérzetet is pozitívan befolyásolják.


Igazi virágágy képA dísznövények részletes, majdhogynem tudományos bemutatása, ismertetése fontos, Ön megismeri, és  ez alapján kezelni, gondozni tudja dísznövényeit, mert ismeri igényeiket.

Ám, a dísznövények túl ezen, a legtöbb emberben sok-sok érzetet, akár érzelmet, még többekben emlékeket idéznek fel, elevenítenek meg, ezáltal erről, ennek fontosságáról is szükséges beszélni!

Egyik idősebb színésznő nyilatkozott díszkertje fontosságáról, amit apukája tervezett, a dísznövényeket is az apukája válogatta össze. Mindez gyerekkorában történt, a színésznő ma ott lakik, a fák megnőttek, van amelyet minden nap megsimogat, sokszor át is ölel, mert mindez apukája emlékét idézi számára, aki közben már meghalt. Ez a viszonyulás, az emlékek tolulása a növények hatására, nem egyedi eset!

Az előzőből kitűnhet, hogy nem mindegy hogyan rendezi környezetét, ezen belül díszkertjét, mert ez nemcsak az Ön életére van hatással, hanem minden családtagjára is, akikkel együtt él, minden barátjára, aki meglátogatja Önt, és minden ismerősére, üzlettársára, akit Ön életterébe enged. Talán mondanom sem kell, hogy ez egyértelmű, majdnem banális kijelentés, hiszen nyilvánvaló, hogy a környezete jellemzi az ember személyiségét, hiszen ennek kidomborítására - akár manipulálására - művészeti ágak, vagy akár iparágak szerveződtek.

Következő, két tájba illesztett díszkert jellemzi mindezt, azaz az egyéniség megjelenését a díszkertekben:


Japánkert

Japánkert képA japánkertekben megjelenő japán lélek, japán szellemiség miben létéről tanúskodik ez a minden ízében megkomponált kertrészlet. Hasonló stílusú díszkerteket, itt a mi éghajlati övünkön, azaz a mérsékelt öv éghajlatán gond nélkül lehet alkotni, ehhez webáruházunkban biztosítottak a dísznövények.

Ennek kapcsán tekintse meg a mérsékelt övi dísznövényeinket a
Dísznövény Webáruház mérsékelt dísznövényei
válogatásában.

Topiary kert

Topiary kert képAz európai művészkertek, a dísznövényeket kissé megerőszakoló, művészi kertformálás jellegzetes, igen gondosan formált kertrészlete, melyek dísznövény alapanyaga leginkább az örökzöld dísznövények között található, még ezen belül jól is bírják a formázással járó nyírást is.
Ennek kapcsán tekintse meg örökzöld dísznövényeinket a
Dísznövény Webáruház örökzöldjei
válogatásában.


Látható a két kert hangulata, a létrehozók különböző szemlélete, és mégis, sok esetben a legmeghatározóbb az éghajlat, ahol létrejön az elképzelt díszkert, ugyanis a dísznövények választékában a legalapvetőbb keretet a helyszín adja, mely a dísznövények választékát legnagyobb mértékben meghatározza vagy korlátozza, gondolok itt szélsőséges körülményekre.

Amikor Ön elhatározza, hogy az életterét díszkert vegye körül, vagy akár a díszkert legyen az élettere, elsősorban a dísznövények megválasztásának fontos műveletében a környezet, a táj legyen a meghatározó, ahol a díszkert létesül.

A Dísznövények Hangulata kategória oldalt éppen ezért hoztuk létre, hogy a válogatás ne csak rendszertani alapon, hanem érzelmi alapon is megvalósulhasson, melyet az Ön vonzódása határoz meg bizonyos díszkerttípusok iránt.

Felkeresheti a díszkertek dísznövényeit, hangulati jegyeik alapján bemutató kategóriáit itt, a Dísznövény Webáruházban.


» Tehet észrevételt, megjegyzést, valamint kérdezhet a témával kapcsolatban:

blog comments powered by Disqus

Keresés